ETKİNLİKLER

Levrek bahane, dostluk ve beraberlik şahane… 01-02-2020 | 02-02-2020

Levrek Avı Yarışması, rekor sayıda amatör deniz tutkununu 11’inci kez Mordoğan’da buluşturdu.

Karaburun Belediyesi’nin geleneksel hâle getirdiği, “Denizin en mavisi, levreğin en tazesi” sloganıyla düzenlenen 11’inci Levrek Avı Yarışması, 1-2 Şubat 2020 tarihleri arasında Mordoğan 1 No’lu Balıkçı Barınağı’nda yapıldı.

İzmir’den ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen bine yakın amatör deniz tutkununu buluşturan yarışmaya Deniz Dükkânı ve Lahur Marine firmaları sponsor oldu. Karaburun Belediyesi’nin web sitesi üzerinden alınan bine yakın başvuru ile bu yıl rekor kırılırken, yarışmacılar ve aileleri keyifli bir hafta sonu geçirdi.

LEVREKLİ SOHBETLER

Birbirinden güzel öğretici ve eğlenceli konularda söyleşilerin de gerçekleştirildiği 11. Mordoğan Levrek Avı Yarışması’nda, Doç. Dr. Ahmet Uhri, Öğretim Görevlisi Mustafa Özbaş, Gazeteci Nedim Atilla, Soner Birgül ve Kaan Özden, balıkçılık ve levrek ile ilgili konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın açılış konuşması ile 1 Şubat Cumartesi akşamı saat 20.30’da başlayan yarışma, 2 Şubat Pazar sabahı saat 09.00’a kadar devam etti. Gece boyunca yarışmacılara sucuk-ekmek, çorba ve çay-kahve ikramı yapıldı. Yarışmacıların aileleri ise Mordoğan sahilinde yakılan ateşlerin başında keyifli bir gece geçirdi.

“AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK”

Türkiye’nin en temiz denizine sahip olan Karaburun’un doğal zenginliklerine ilişkin farkındalık yaratmayı amaçladıklarını dile getiren İlkay Girgin Erdoğan, etkinliğinin adında ‘yarışma’ kelimesinin bulunmasına rağmen, temel amacın, “Türkiye’nin mavi vatanı” olan denizlerin korunması olduğunu söyledi.

Denizlerin en kıymetli varlıkları olan balıkların bulunmaz birer besin kaynağı olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan, “Yarışmamız; daha büyük ve daha çok balığın tutulduğu bir yarışma olmaktan çok ötede anlamlar taşımaktadır. Amatör balıkçılığı desteklemek ve bunun yanında kendimizle yarıştığımız, kendi vicdanımıza karşı mücadele ettiğimiz ve keyif aldığımız bir etkinliktir. Yarışma komitemiz ile birlikte, 40 santimin altındaki balıkları değerlendirme dışında tuttuk. Ayrıca levreğin yumurtlamasına daha fazla imkân tanımak amacıyla yarışmayı şubat ayına taşıdık. Gönlümüzden geçen en büyük balığın değil, en güzel dostlukların yakalanmasıdır… Arzu ettiğimiz en çok balığın değil, en çok bizi biz yapan paylaşımların tutulmasıdır. Nitekim bu yarışmada bunu yaşadık. Levrek bahane, dostluk ve beraberlik şahane…” dedi.

ÖDÜL YAĞMURU…

Amatör balıkçıları bir araya getiren organizasyon, sportif amaçlı balık tutulmasını sağlayarak, gerektiği durumlarda sosyal sorumluluk bilinci ile balıkların salım yapılması bilincini uyandırmayı amaçladı. Amatör balıkçılığın sürdürülebilirliği açısından yarışmada 40 santimetre altındaki levrekler değerlendirmeye alınmadığı için 1., 2. ve 3.’lük ödülleri ve Kalamar Ödülü belirlenemedi.

Hediye çeki olarak verilmesi planlanan 3.000 TL’lik birincilik ödülü, 2.000 TL’lik ikincilik ödülü, 1.000 TL’lik üçüncülük ödülü ve 1.000 TL’lik Kalamar Ödülü yarışmacılar arasında kura çekilerek sahiplerini buldu. Yarışma kapsamında yapılan çekilişte, sponsor Deniz Dükkanı tarafından 80 adet sürpriz hediye de dağıtıldı.