03-09-2019

Zulme Başkaldırının Simgesi Börklüce Mustafa, 10’uncu kez Şiirlerle Anıldı

Karaburun’un geleneksel hâle gelen Börklüce Şiir Günleri,  30-31 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihleri arasında bu yıl 10’uncu kez gerçekleştirildi. Etkinliğin bu yılki onur konuğu şair Asım Öztürk oldu.

1416 yılında Karaburun’da zulme karşı başkaldırarak simgeleşen Börklüce Mustafa adına Şeyh Bedreddin ve Börklüce Mustafa Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi desteğiyle düzenlenen Şiir Günleri’nin 10’uncusu, 30-31 Ağustos ve 1 Eylül 2019 tarihleri arasında şiirseverlerle buluştu. İlçe merkezindeki Nergis Cafe’de düzenlenen etkinlik programında şiir dinletileri, müzik dinletileri, söyleşi, panel, imza günü ve tiyatro gösterisi yer aldı.

Şeyh Bedreddin ve Börklüce Mustafa Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Atal’ın açılış konuşması ile başlayan 10. Börklüce Şiir Günleri´ne farklı illerden çok sayıda şair, yazar, tiyatro sanatçısı ve müzisyen katıldı.

Şeyh Bedreddin, Börklüce Mustafa ve Torlak Kemal´in anısını ve felsefelerini yaşatmayı ve kamuoyuna duyurmayı amaçlayan ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Şiir Günleri’nin bu yılki onur konuğu şair Asım Öztürk oldu.

Etkinliğin diğer konuk şairleri ise; Gülten Yalmanbaş, Oğuz Tümbaş, Ragıp Özcan, Sedat Gülmez, Şerif Tezgörenler ve Vasıf Turhan Kayacık’tı.

Karaburun tarihinde önemli bir yere sahip olan Börklüce Şiir Günleri, 1 Eylül Pazar günü Ambarseki 3K Kavimler Kapısı Tiyatro Atölyesi’nde Genel Sanat Yönetmeni Şıh Ali Yalçıner tarafından sahneye konan Mim-As’t isimli tiyatro gösterisi ile son buldu.