10-08-2020

Tarladan Vatandaşın Sofrasına

Karaburun’un Mordoğan mahallesinde, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde toprakla buluşan 19 bin sebze fidesi büyüdü, serpildi, ürün verdi ve ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarında yerini aldı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, belediye tarafından on dönümlük araziye dikilen domates, sofralık biber, dolmalık biber, patlıcan gibi sebzelerin; damla sulama yöntemiyle ve tamamen organik olarak yetiştirildiğini belirterek, “14 Mayıs’ta halkımıza ve kamuoyumuza söz verdiğimiz gibi, ürünlerimizi ilçe merkezimiz ve Mordoğan’daki ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize eşit şekilde pay ederek ulaştırdık. Verimli toprağımız sayesinde ürünlerimizi sürekli hasat ediyoruz. Ürünlerin bir bölümünü de satarak belediyemize gelir sağlayacağız.” dedi.

İzmir’de organik tarımın en yaygın gerçekleştirildiği ilçelerin başında Karaburun’un geldiğine dikkat çeken Erdoğan, aylardır dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının, tarımsal üretimin önemini bir kez daha öğrettiğini hatırlatarak, Türkiye’nin tarımı ve tarıma dayalı sanayiyi daha fazla desteklemesi gerektiğini vurguladı.