20-07-2022

Ardıç Plajı’na Mavi Bayrak

İzmir’in turizm cenneti Karaburun, bir günde iki önemli törene ev sahipliği yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer’in de katıldığı törenlerde Mordoğan Mahallesi’ndeki Ardıç Plajı’na Mavi Bayrak verilirken, Karaburun Belediyesi tarafından ilçenin en eski yerleşim birimlerinden Eğlenhoca Köyü’nde yapımı tamamlanan meydan projesi, Atatürk Büstü, Yerel Ürünler Pazarı ve sosyal tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Karaburun’da Kuyucak, Bodrum ve İncirlikoy plajlarında mavi bayrakların korunduğunu; Mordoğan’ın altyapı sorununun çözülmesi ile birlikte Ardıç’ın da mavi bayrağa kavuşmasından mutluluk duyduklarını kaydeden, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’e teşekkür eden Erdoğan, “Ardıç Plajımız, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hazırladığımız engelsiz plaj iniş ve yürüyüş rampası ile tam bir tesis haline geldi.” dedi.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile birlikte plajdaki su kalitesinin iyileşmesinin, Ardıç Plajı’na mavi bayrak getirdiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Yarımada Yelken Şampiyonu Egehan Özkula ve yüzücüler tarafından denizden getirilen mavi bayrak ve mavi bayrak sertifikası, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) İzmir ve Kuzey Ege Koordinatörü Doğan Karataş tarafından Erdoğan ve Soyer’e takdim edildi.

Törende, Ardıç Plajı’nın mavi bayrak alması şerefine düzenlenen Plaj Voleybolu ve Sokak Basketbolu Turnuvaları’nda şampiyon olan sporcular da ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’dan aldı.