20-07-2022

Eğlenhoca Köyü Meydanına Kavuştu

Karaburun Belediyesi tarafından ilçenin en eski yerleşim birimlerinden Eğlenhoca Köyü’nde yapımı tamamlanan meydan projesi, Atatürk Büstü, Yerel Ürünler Pazarı ve sosyal tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer de katıldı.

Yapımına 2019 yılında başlanmasına rağmen asılsız ihbar ve şikayetleri sonucunda iki yıl geciken Köy Meydanı, Atatürk Büstü, Yerel Ürünler Pazarı ve Sosyal Tesis’in açılışı köylülerin katılımları ile gerçekleştirildi.

Törende konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, tüm engellemelere rağmen Karaburun’un korunarak gelişmesi için çalışmaya dikkat ettiklerini söyledi. Efes-Mimas Kültür Rotası içinde yer alan Eğlenhoca Köyü’nün yeni meydanı ile birlikte tam bir cazibe merkezi olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

“400 yıldan fazla süredir yerleşime açık olan Eğlenhoca Köyü’müzün eski meydanı hırpani görüntüsü ile bize hiç yakışmıyordu. Alanın bir bölümü kontrolsüz şekilde otopark kullanılıyor, Atatürk’ümüzün büstü araçların arasında kalıyordu.

Meydan projemiz kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından bizlere hediye edilen çocuk parkı, spor aletleri ile köy kadınlarının el emeği ile ürettikleri ürünleri satabilecekleri stantlarımız da yer alıyor. Yine kadınlarımız için inşa ettiğimiz üretim binası ile ilçemize değer yaratacak bir işi tamamlamış oluyoruz. Hem Eğlenhoca köyümüz hem de misafirlerimiz yeni meydanımızı güle güle kullansınlar.”

Konuşmaların ardından Soyer ve Erdoğan, meydan projesinde incelemelerde bulunarak köy kadınlarının el emeği ürünlerini sattıkları tezgâhları ziyaret ettiler.