GÜNCEL HABERLER
14-10-2022

KARABURUN BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI Küçükbahçe Köyü Okuluna Kavuştu

Karaburun Belediyesi, ilçeye bağlı Küçükbahçe Köyü’nde yaşanan okul sorununu örnek bir proje ile çözüme kavuşturdu.

Köyde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan eski sağlık ocağı binası, restore edilip bakımları yapıldıktan sonra pırıl pırıl bir okula dönüştürüldü.

Küçükbahçe İlkokulu; Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve köy halkının katıldığı coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

Küçükbahçe’de okul çağına gelen çocukların eğitimleri için 34 kilometre uzaklıkta bulunan Karaburun ilçe merkezindeki okullara gitmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, proje ile çocukların ilkokul eğitimlerini kendi köylerinde alabileceklerini belirtti.

// “EĞİTİM, EN ÖNCELİKLİ KONUMUZ.

Eğitime başlayan okulun, Küçükbahçe’nin yanı sıra yakın köylerdeki öğrencilere de hizmet vereceğini kaydeden Erdoğan, verdiği destek nedeni ile Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç’a teşekkürlerini iletti.

Sosyal belediyecilik anlayışlarında eğitimin birinci öncelikli konu olduğunu kaydeden İlkay Girgin Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çocuklarımızın uygar dünya ile uyumlu, Atatürk devrim ve ilkelerine bağlı bir eğitim alması, ülkemizin kalkınması için en önemli koşul. Bu nedenle eğitimi en öncelikli konu olarak görüyoruz. Memleketimdeki her çocuğun iyi bir eğiştim almasını, Atatürk’ün manevi mirasçıları olarak akıl ve bilim yolunda ilerleyen, soran ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesini çok önemsiyorum. Bu doğrultuda ilçemizdeki eğitim imkânlarını artırmak, koşulları iyileştirmek adına seçilmiş yerel yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Küçükbahçe İlkokulumuz hem köyümüzdeki çocukların hem de Karaburun merkeze göre Küçükbahçe’ye daha yakın olan köylerdeki çocuklarımızın eğitimleri için hizmet verecek. Bu sayede çocuklarımız evlerine daha yakın bir okulda eğitim alırken, aileleri de ulaşım masrafından kurtulmuş olacaklar. Okulumuzun, bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Geleceğimizin aydınlık yüzü olan çocuklarımızın eğitim ve gelişimlerine yönelik yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.”